Tehlikeli restleşme KOŞULLAR öyle getirdi ki seçilmek kolay oldu İbrahim Yazıcı için. Ancak bu kez yönetmek oldukça zor olacak! 3 yıl içinde Avrupa Kupaları'nda çeyrek final sözü veren başkan ve yönetimi ağır bir yükün altına girdi. Çıtayı yükseltmek, taraftarı beklentiye sokmak ve de kongre kazanmak güzel ama bu takımı süsleyemezlerse bırakın üçü, bir yılı dolduramazlar.
'Bize güvenin, dik duruş, birlik beraberlik' benzeri çağrılar artık Bursaspor gibi büyük bir topluluğu etkilemeye yetmez. Şampiyonluk görmüş ardından da lig üçüncülüğüyle bronz madalya takmış bu camiayı ancak 'sözde değil, özde icraatlarla' etkileyebilirsiniz.
*** *** ***
Bunların ötesinde Yazıcı'nın kongrede üstü kapalı söylemlerle kent dinamikleri ile seçilmiş kişi ve kurumlara yaptığı göndermeler tehlikeli bir restleşmenin işaret fişeği gibi..
Bursaspor camiası artık uyandı.. Yeşil Beyaz sevdası damarlarda ama herkes neyin ne olduğunun da farkında! Öyle ki, genel kurulda delegeler yıllardır 'dokunulamaz' sıfatıyla bilinen camianın büyüklerine nezaket kuralları içinde tepki gösterebiliyor.
'El kaldır-indir' şablonuyla 'kabul edilmiştir' dönemleri artık geride kaldı.
Taraftar kulüp yönetimiyle hemdert olabilmek için içtenlik şeffaflık bekliyor, gelecek için bir ışık görmek istiyor.
'Ben ettim, ben yaptım, yaparım da' tehditleriyle ona buna sallayan başkanların içine düştükleri açmazları gören taraftar artık böyle 'profilin' ne denli tehlikeli olduğunun ve de başarıya giden yolun ancak kol kola yürümekten geçtiğinin de bilincinde.
*** *** ***
Kent dinamikleri, belediyeler ve de devlet desteğinden yoksun kalmanın getirisiyle karamsarlığa düşecek Bursasporlu, tribünden de çekilir ki ilgisizlik bir kulübün en büyük kaybıdır.
Herkesin üzerinde hemfikir olduğu gerçek İbrahim Yazıcı'nın aşırı stresinin ve gerginliğinin camiaya olduğu gibi yansıdığı.
Başkan'ın sıcakkanlı, cana yakın, neşeli ve insan ilişkilerinde başarılı olduğu dönemlerde Bursaspor hep iyi gitti. 1989-90'daki 2. Lig ile üç sezon önceki Süper Lig şampiyonluk dönemlerinde İbrahim Yazıcı hep böyle uzlaşmacı/sevecen portreler çizdi.
Geride kalan sezonda ise federasyon ve kulüpler birliği ile MHK kavgalarının yanı sıra kent büyükleriyle girdiği sürtüşmelerden Bursaspor zararlı çıktı.
Geride kalan sezonda kupada final oynayıp kaybetmeyi başarı olarak gösterenlere, Bursaspor'un ligi 8. bitirdiğini hatırlatırız. Unutulmasın ki; futbolda birinciysen birincisindir, ikinciyi kimse hatırlamaz.
11.06.2012 13:54:07, Mustafa Özkeskin
Bu yazı 4164
kez okunmuştur.
Sitedeki yazılardan yazarların kendisi sorumludur; site yönetimi
yazılardan sorumlu tutulamaz.
Bursaspor için internet üzerinde hazırlanmış ilk
internet sitesi "Bursaspor. net" Grup ÇEYNÇ Tarafından
Hazırlanmaktadır...
Sitenin alt yapısı ve yazılımı Profornet tarafından
sağlanmaktadır.