Kızıl'dan Karasu'ya Sert Tepki |
 BİLİNÇLİ YAPILIYOR Bursaspor Kulübü eski Başkanı Levent Kızıl, kendisinin de aralarında bulunduğu eski yöneticilerin kulüpten alacaklarına ilişkin temlik koydurduğu iddiasına tepki gösterdi. Kızıl, yaptığı yazılı açıklamada, kongre sonrası Bursaspor'la ilgili konuşmama kararı aldığını, ancak iki gündür bilinçli bir hareket ile önce kulübün bilgilerinin sızdırıldığını, daha sonra da bunun üzerine önceden planlanmış maksatlı görüşler açıklandığını belirtti.
KARALAMA ÇALIŞMASI ''Neden olarak ise Levent Kızıl isminin altında ezileceğini anlayan bir başkanın çaresizliği yatmaktadır'' diyen Kızıl, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: ''Bu çaresizlikte seçtiği yol ise Levent Kızıl ismini karalamak olmuştur. Bundan dolayı bu açıklamayı yapma gereği duydum. Geçen sene bağış kampanyası yapıldığı zaman 200 bin dolar olan şahsi alacağımı bağışladığımı herkesin bilmesini isterim. Makbuzlar ve belgeler kulüp muhasebesinde mevcuttur. Söz konusu olan 115 bin dolar, Bursaspor'un ödemelerle ilgili ihtiyacını karşılamak amacıyla ortağı bulunduğum şirketlerden kulübe verilen borçtur."
EZİLMEKTENSE "Biz Kızıl ailesi olarak, Bursaspor'a benim başkan olmadığım dönemlerde de gerekli katkıyı, bağışı ve reklam desteğini her zaman sağlamışızdır. Burada temlik olarak koyulan paranın kim kendisine Bursaspor'dan tahsil edileceğini söylemiş ki adamlıktan bahsediyor. Temliklerin Bursaspor'a nasıl karşılıksız döndürüleceğinin yollarını kendisi ikinci başkan olduğu dönemden çok iyi bilmektedir. O yüzden, maksatlı ve Levent Kızıl isminin altında ezilmektense karalama yolunu seçmiştir diyorum.''
ZATEN BAĞIŞLANDI Kızıl, yönetim kurulunda ikinci başkan olarak görev yapan Evsel Yılmaz'ın bir yıl içinde 265 bin dolarını bağışladığını, kulübün nakit ihtiyacını karşılamak üzere de ayrıca 225 bin dolar borç verdiğini, Yılmaz'ın bu parayı da bağışlayabileceğini bildirdiğini belirtti. Bahsi geçen temlikte adları bulunan Vakkas Parlak, Serkan Sabuncu, Hasan Gülayan ve Mustafa Yedikardeş'in kulübe verdikleri paraları bağışlamayacaklarını açıkladıklarını vurgulayan Kızıl, iki dönem listesinde yer alan isimlerin 1 milyon 600 bin dolar bağışta bulunduğunu, bu rakama Mesut Mestan'ın verdiği katkının dahil olmadığını bildirdi.
EKSİK VAR Kızıl, şampiyonluk primlerinin ödenmediğine ilişkin açıklamanın da eksik olduğunu belirterek, 2 milyon YTL'lik primin sadece 160 bin YTL'sinin ödenmediğini, kongre öncesi başkan adayı Ali Karasu ve Mesut Mestan'a bu konuyla ilgili her türlü bilginin verildiğini bildirdi. Kulübün mali durumuyla ilgili bilginin kongre öncesi divan kuruluna ve kongre üyelerine sunulduğuna değinen Kızıl, mali durumun temlikler dahil kongrede dağıtılan mali tablolarda bulunduğunu, hiçbir şeyin gizli yapılmadığını belirtti.
HAKARETTİR Ali Karasu'nun, yaptığı açıklamalarla şu anda yönetimde olan isimlere de hakaret ettiğini dile getiren Kızıl, şu görüşlere yer verdi: ''Ali Karasu, adamlıktan bahsetmiş! Herhalde adamlığı bana öğretecek birisi varsa, sayın Ali Karasu son sıralarda gelir. Adamlık, yönetimdeyken yönetici arkadaşlarıyla beraber başkanının arkasından atıp tutup sonra da başkanın karşısına gelip hazır olda durmaksa, Ali bey bunu iyi bilir. Adamlık, sekizinci haftada Fenerbahçe maçından evvel 'nasıl olsa yenilirler' deyip istifa etmekse, Ali bey onu daha iyi bilir. Yönetime seçildikten sonra 'Ben yokum. İstanbul'dayım, ödemeleri de eski yönetim yapsın' deyip, daha sonra işin öyle olmadığını anlayıp kuzu kuzu kulübe gelmekse, Ali bey onu da iyi bilir."
BİR GÜN BİTECEK "Ali beye eski bir başkan olarak tavsiyem, 44 yıllık camiamıza yakışır bir şekilde başkanlık yapması, koca camiamızı bir teknik direktörün istekleriyle değil, camianın değerleriyle yönetmesidir. En önemlisi de kulübümüzün itibarını düşürecek davranışlardan uzak durmasıdır. Şunu unutmasın ki ben ve önceki tüm başkanlar gibi onun da görev süresi bir gün bitecektir. Bundan sonra maçlara nasıl geleceğime gelince, ben 25 sene evvel de Bursaspor maçlarına gidiyordum, Allah ömür verirse 25 sene sonra da Bursaspor maçlarına gideceğim. Umarım kendisi başkanken bile maçlara rahat rahat gider gelir. İki senede yaptığım işler ortadadır. Güneş balçıkla sıvanmaz. İnşallah önümüzdeki sezon Bursaspor'a başarılar getirir".
Bursa Haber Gazetesi...
 Facebook'ta paylaş
Bu haber 2907 kez okunmuştur.
|