
Bursaspor Tv bugün internetten yayına başladı. Bursaspor Tv daha sonra kablo, uydu ve digitürk’te de yayın hayatına devam edeceği öğrenildi.
Nisan ayında kurulacağı açıklanan ve bir süredir Bursaspor taraftarlarının merakla beklediği Bursaspor TV’nin yayın hayatına 16.06 tarihinde başlamış oldu.
Bursaspor ve Ankaragücü taraftarlarının arasında yıllardır süren dostluğun ve Bursa’nın plakasının 16, Ankara plakasının da 06 olması sebebiyle böyle bir tarih seçildiği tahmin ediliyor.
Eski Bursaspor yönetim kurulu üyesi Murat Yanıklar’ın önderliğindeki Bursaspor Tv’nin genel yayın yönetmenliğini de Bursa’nın ve Bursaspor taraftarının yakından tanıdığı Mehmet Gerçeksi yapacak.
Bursaspor TV, yayın hayatına canlı olarak yayınlanan ''Gazete Turu'' adlı programla başladı.
''www.bursasportv.com'' adresinden yayın akışına ulaşılabilecek ve programları izlenebilecek Bursaspor TV'nin, uydu aracılığıyla tüm dünyaya yayın yapması planlanıyor.
Bursaspor'un resmi internet sitesinde ise konuyla ilgili şunlara değinildi:
Futbol Federasyonunun Hukuktan Sorumlu Yöneticisi Av. Yunus Egemenoğlu, Türk futbolunun önündeki süreci canlı yayında Bursaspor TV`de değerlendirdi.
Yöneticiler İlhan Uslu, Necmettin Kocaman, Ferruh Nayman ve Selçuk Eren`de canlı yayında görüşlerini dile getirdiler.
İlhan Uslu yaptığı açıklamada “Camiaya hayırlı olsun. Gerçekten bu taraftara her şey layık. Beklediğimiz özlediğimiz bir şeydi” dedi.
Selçuk Eren “Bursaspor TV için ben başka bir yönden bakacağım. Üç İstanbul takımından sonra Trabzonspor her zaman bir atak yapardı. Bu sefer bu atağı biz yaptık. Trabzonspor`un önüne geçerek Anadolu`da bir ilki gerçekleştirdik. 16.06 esprisi de tam yakıştı. Camiamıza hayırlı olsun. Tribünden buraya gelmek çok heyecan verici. Genel kurulda gece 2‘ye kadar üyeler oylarını kullandılar. Bizlere olan güvenlerini gösterdiler. O yönden çok memnunuz. Aynı azim ve hırsla Bursaspor`u daha iyi yerlere getireceğiz” dedi.
Yönetici Ferruh Nayman ise şöyle konuştu: “Bursaspor kongresi heyecanlı geçti. Rakiplerimizde en az bizim kadar istedi. Başkanımızın Bursaspor`a artı değerler kazandırdığını düşünüyorum ve üyelerimizde bunu düşünerek oylarını kullandılar. Uzun süredir genel kurula gelmeyen üyeler ordaydı. Bursaspor`un zor günlerinde yanlarında olduklarını gösterdiler. Kazanmanın verdiği bir haz var. Çok hoşumuza gitti keyif aldık"
Necmettin Kocaman da hedefin bu sezon Avrupa kupalarına giden bir ekip yaratmak olduğunu söyledi.