Bursa Vahide Aktuğ İlköğretim Okulu Şampiyon |
Danone’de Şampiyonluk Bursa Vahide Aktuğ İlköğretim Okulu’nun oldu
Milli Eğitim Bakanlığı ve Danone işbirliğiyle 10 yıldır düzenlenen Küçükler Futbol Türkiye Birinciliği’nde şampiyonluk Bursa Vahide Aktuğ İlköğretim Okulu’nun oldu.
Türkiye’nin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine 12 ilden 16 takımın mücadele ettiği ve Bursa’nın ev sahipliği yaptığı Türkiye Birinciliği’nin üçüncü ve son gününde sabah seansında yarı final karşılaşmaları oynandı. OYAK Renault Stadı’ndaki heyecanda yarı finalde Bursa ekibi Vahide Aktuğ İlköğretim Okulu, Manisa Salihli Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nu 2-0,iki İstanbul takımını karşı karşıya getiren maçta İlhami Ahmed Örnekal İlköğretim Okulu da Karlıtepe İlköğretim Okulu’nu normal süresi golsüz eşitlikle biten maçta penaltılarla 3-2 yenerek adlarını finale yazdırdılar.
Bursaspor’un pilot okulu Vahide Aktuğ ile Fenerbahçe’nin pilot okulu İlhami Ahmed Örnekal’ı karşı karşıya getiren final maçıysa nefesleri kesti. OYAK Renault Stadı’nı dolduran futbolseverlerin büyük bir heyecanla izlediği karşılaşmada rakibini Samet Dinler ve Mete Sevinç’in golleriyle 2-0 yenen Bursa Vahide Aktuğ İlköğretim Okulu Türkiye şampiyonluğunu elde etti. Bursa temsilcisi Grup maçlarının ardından Türkiye Birinciliği’nde de kalesinde gol görmeyerek de dikkat çekti.
Güzel anların yaşandığı ve küçük kramponların futbolun eğlence yönünü öne çıkaran mücadelelerine sahne olan organizasyonda Türkiye Üçüncülüğü’nü İstanbul Karlıtepe’yi yenen Manisa Salihli Cumhuriyet İlköğretim Okulu elde ederken, Respect (Oyuna Saygı) ödülü ise çeyrek finalde turnuvaya veda eden Kocaeli Hızır Reis İlköğreti Okulu’nun oldu.
Turnuvanın ardından takımlar ödüllerini Milli Eğitim Bakanlığı Okul içi Beden Eğitimi ve Spor İzcilik Dairesi (OBESİD) Başkan Yardımcısı Metin Cengiz, Danone Uluslar Kupası Türkiye Sorumlusu Ezgi Saylı ve Danone Kupa Koordinatörü Kenan Öner ile OYAK Renault Spor Kulübü Başkanı Alpay Şar’ın elinden aldılar.
Yarı Final Maçları
İlhami Ahmed Örnekal İÖO(3-2 penaltılarla) 0-0 İstanbul Karlıtepe İÖO Bursa Vahide Aktuğ İÖO2-0 Manisa Salihli Cumhuriyet İÖO
Üçüncülük Maçı İstanbul Karlıtepe İÖO 0-1 Manisa Salihli Cumhuriyet İÖO
Final Maçı İstanbul İlhami Ahmed Örnekal İÖO 0 -2 Bursa Vahide Aktuğ İÖO Respect (Oyuna Saygı) Ödülü: Kocaeli Hızır Reis İlköğretim Okulu
 Facebook'ta paylaş
Bu haber 5614 kez okunmuştur.
|
|
|
|
Yazarlar |
|

|
, |
|
. |
|