Bursaspor "Sağlam" Geliyor... |
Bursaspor'da 13 maçta 26 puan, Beşiktaş'ta ise 6 maçta 14 puan toplayan Ertuğrul Sağlam 2.1 puan ortalamasıyla ligin en başarılı teknik direktörü olurken, futbolcularını nasıl motive ettiği Bursaspor TV'nin soyunma odasında çektiği görüntülerde ortaya çıktı.
Sağlam, Beşiktaş ve Denizlispor maçlarından önce futbolcularına, "Şartlar ne olursa olsun size olan inancımız, güvenimiz zedelenmeyecek. Koskoca şehir sizden zafer bekliyor. Aslanlar gibi yüreğinizi sahaya koyun" diyor.
Bursasporlu futbolcular 3 aydır tahsil edemedikleri alacaklarına rağmen, başarıya koşuyor. UEFA Kupası'na katılma hedefindeki Yeşil-beyazlı futbolcular Ertuğrul Sağlam ile çıktıkları 13 maçta 7 galibiyet, 5 beraberlik ve bir mağlubiyet aldılar. Taraftarının desteğiyle 175 gündür kendi evinde kaybetmeyen Bursaspor en son yenilgisini 2 Kasım 2008'de Ankaraspor'dan aldı. Bursaspor ikinci yarıda lider Sivasspor ile birlikte ligin en başarılı ekibi oldu. Lige Samet Aybaba ile başlayan ardında Güvenç Kurtar ile çalışan Yeşil-beyazlı futbolcular Ertuğrul Sağlam'ın göreve gelmesinin ardından özgüvenlerini kazandılar.
Bursaspor TV'nin tanıtım filminde gösterilen Beşiktaş maçı öncesi soyunma odasındaki Ertuğrul Sağlam'ın tarihi konuşmaları futbolcuları motive ediyor. Sağlam, soyunma odasında futbolcularına, "Şöyle birbirinize sarılın, kenetlenin iyice. Arkadaşlar daha evvelde konuştuk, şartlar ne olursa olsun, bizim size olan inancımız, size olan güvenimiz hiçbir şekilde zedelenmeyecek. Bundan emin olabilirsiniz Biz bu yola baş koyduk. Bu yoldan dönüşümüz yok. Koskoca, büyük bir şehir bizden zafer bekliyor. Çıkın aslanlar gibi yüreğinizi sahaya koyun. Bu yarışın içinde hep olacağız deyin. Şuraya da alnınız dik olarak dönün" diye konuştu.
Bu konuşmanın ardından Beşiktaş karşısında İnönü'de puan koparan Bursaspor, dün kendi sahasında da Denizlispor karşısında 3 puanı almasını bildi. Futbolcular, Ertuğrul Sağlam'ın motive eden, kenetleyici konuşmalarının ve antrenmanlardaki babacan tavırlarının kendilerini etkilediğini söylediler. Bursasporlu futbolcular, son 5 lig maçının final havasında geçeceğini, bu karşılaşmalardan da iyi puanlar alarak UEFA kupasına gitmek istediklerini ifade ettiler.
İhsan ALTIKARDEŞ / İHA
 Facebook'ta paylaş
Bu haber 2484 kez okunmuştur.
|