Kulüpler Birliği "Seçim" dedi... |
Birinci Lig Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Özhan Canaydın, Futbol Federasyonu'nun olağanüstü genel kurula gitmesiyle ilgili, ''Kulüpler Birliği Vakfı olarak, ağırlıklı olarak seçime gidilmesi kararı aldık'' dedi.
Özhan Canaydın, Sefaköy'deki Radisson SAS Otel'de yapılan ve 4 saat süren birlik toplantısının ardından basın toplantısı düzenleyerek, seçime gidilmesi yönünde tavsiye kararı aldıklarını açıkladı.
Sözlerine ''Haluk Ulusoy Federasyonu bizim federasyonumuzdur'' diye başlayan Canaydın, ''Kendisi demokratik bir ortamda seçilmiştir ama hukukun üstünlüğüne inanıyorsak ve Türkiye bir hukuk devleti ise genel kuruldan çekinmemek gerekir. Ayrıca polemiklerin ve sorunların tırmandığı bir ortamda genel kurul yapmak Türk futbolunu sorunlarından arındıracaktır, daha net bir ortama kavuşturacaktır'' diye konuştu.
Canaydın, Kulüpler Birliği Vakfı'nın, genel kurul konusunda ancak bir tavsiye kararı alabileceğini vurgulayarak, ''Bu toplantı sonucunda Kulüpler Birliği olarak, ağırlıklı olarak seçim yapılması tavsiye kararı alınmıştır. Bazı üyelerimiz, seçim tarihinin mali genel kurulla birlikte yapılması yönünde görüş bildirmişlerdir. Futbol Federasyonu'na, toplam genel kurul üyelerinin yüzde 40'ını teşkil eden 90 üyenin imzasıyla seçim şartlı genel kurul çağrısı yapılabilir'' dedi.
Toplantıdan ayrılan kulüp temsilcileriyle ilgili bir soru üzerine de Canaydın, ''Onlar izin alarak ayrıldılar, neticeyi söyledim. Ağırlıklı olarak seçim yapılması istendi. Ayrılanların çoğu, uçağa yetişmek için izin alarak ayrıldılar'' dedi.
Canaydın, 7 kulübün bu kararı onaylamadığının hatırlatılması üzerine de, ''7 kulüp böyle söylediyse, bugünkü toplantımız 17 kulüpten teşkil ediyordu, yorum size ait'' diye yanıt verdi.
Beşiktaş, Trabzonspor, Gaziantepspor, Ankaragücü, Denizlispor, Gençlerbirliği, ve Sivasspor tavsiye kararı alan kulüpler arasında yer almadığı öğrenildi.
Canaydın, ''Bu konuda sizlere siyasi baskı var mı?'' biçimindeki bir soru üzerine de, ''Böyle birşey kabul etmiyorum, hepimiz şahsiyet sahibi büyük camiaların liderleriyiz'' dedi.
AYDIN: HAZİRAN AYINDA GÜVEN OYLAMASI YAPILIR
Kulüpler Birliği Vakfı'nın toplantısından erken ayrılan Ankaragücü Kulübü Başkanı Cemal Aydın, Türk futbolunda eğer bir sıkıntı varsa, bunun hal çaresinin Futbol Federasyonu Genel Kurulu'nda olduğunu söyledi.
Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cemal Aydın, Futbol Federasyonu'nu dakika başında bir genel kurula alıştırmamak gerektiğini belirterek, ''Her genel kurulun 500 bin YTL maliyeti vardır. Kimin parasını kime veriyorsunuz. Ayrıca, 'Yarın genel kurul yapıyoruz' desek, kısa sürede olması mümkün değil. Mali genel kurulda bu güven oylaması yapılır, güven varsa devam edilir, yoksa genel kurul yapılır, seçim yapılır'' dedi.
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in, yasanın 31. maddesinden dolayı yasal yetkisinin bulunduğunu dile getiren Aydın, ''Bunun olması halinde de yine prosedür işleyecek. Bunu yapması halinde 30 Nisan'dan önce seçim yapılması mümkün değil. Ondan sonra ligde 4 maç var ve mali genel kurul tarihi geliyor. Federasyon, yasal hakkını kullanırsa, temmuz-ağustos ayından önce olması mümkün değil'' diye konuştu.
Aydın, başkan Özhan Canaydın'ın kendilerine, bugünkü toplantıda tamamıyla kulüplerin dinleneceğini ve oylama yapmayacağını söylediğini de kaydetti.
HACIOSMANOĞLU: SAĞLIKLI BİR KARAR ALINMADI
Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı İbrahim Hacıosmanoğlu da, Kulüpler Birliği Vakfı toplantısını, sağlıklı bir karar alınmadığı için terkettiklerini söyledi.
Fenerbahçe Kulübü'nün, toplantıya ''teşrif'' etmediğini, sitelerinde duyurdukları açıklamada da, ''Türk futbolundaki gerçekleri izah ediyoruz, kulüpler sağlıklı bir karar alamayacak'' denildiğini hatırlatan İbrahim Hacıosmanoğlu, ''Gelinen noktada sanki onlar haklı olmuş gibi bir ortam var. Sağlıklı bir karar alınamadı'' dedi.
Türk futbolundaki genel kaosun ortadan kalkması için öneride bulunduğunu belirten Hacıosmanoğlu, ''Futbol Federasyonu'nun mali genel kurulundaki delegasyonunun, seçim olması için orada karar vermesi önerisinde bulunduk. Haluk Ulusoy'u da bu konuda ikna etmiştik. Federasyon yönetim kurulunu seçen, delegasyondu. O delegasyona saygı duyma adına, yine aynı kararı delegasyonun vermesi gerektiğini düşündük. Bu noktada görüş birliğine varamadık. Biz de görüş birliğine varamadığımız noktada, toplantıdan ayrılma gereği duyduk. Bu kararı, toplantı için vekaletlerini aldığım Gençlerbirliği, Gaziantepspor ve Beşiktaş kulüplerinin başkanlarıyla görüşüp aldım'' diye konuştu.
Hacıosmanoğlu, toplantıda alınan kararın tavsiye özelliğini taşıdığına dikkat çekerek, ''Bağlayıcı değildir. İmza toplanıp genel kurul kararı alınsa bile 3 aylık süreç var, bu sürecin Türk futboluna hiç katkısı olmaz. Milli takım maçları var. Biz bunların hepsini başkan Ulusoy ile görüştük. İyi bir ortamın sağlanması adına mali genel kurulda bu konunun gündeme getirilmesi için ikna ettik, o da kabul etti. Kulüpler Birliği'nin bu yönde alacağı tavsiye kararına uyacağını deklare edecekti'' dedi.
 Facebook'ta paylaş
Bu haber 2633 kez okunmuştur.
|