Timsah'ta yeni sezon öncesi belirsizlik hakim |
Şenol Güneş’in göreve gelmesiyle bir önceki sezondan daha farklı bir yapıya ulaşan ve beğenilen bir oyun sergileyen Bursaspor’da yeni sezon adına sıkıntılı bir dönem yaşanıyor. Borçların çokluğu ve buna çare bulunamaması, tecrübeli teknik adamın sözleşme yenileyip yenilemeyeceği Yeşil Beyazlı kulübün ana maddeleri olarak dikkat çekiyor. Olağan Genel Kurul’un lig bitiminde olması ve çetin geçeceğinin gözükmesi de Timsah’ın yeni sezon öncesinde zaman kaybetmesine sebep olacak bir diğer unsur olarak gözüküyor..
Bursaspor bu sezon büyük sıkıntılara karşın ligde dördüncü basamakta, kupada da çeyrek finalde yer alıp yoluna emin adımlarda devam ederken, sıkıntılı ve belirsizliği fazla olan bir döneme giriyor. Bu yaz yapılacak Olağan Genel Kurul’da aday sayısının fazla olması bekleniyor. Hatırlanacağı gibi işadamı Timur Noyan Kongre’de aday olacağını açıklayan ilk isim olmuştu. Mevcut Başkan Recep Bölükbaşı’nın da liste çalışmalarının devam ettiği, geçmiş kongrelerde aday olan birkaç işadamının da tekrar göreve talip olacağı bilgisi kulislerde konuşulan konular.
GÜNEŞ NE YAPACAK?
Yeni gelecek yönetimi ise büyük bir yük bekliyor. Şenol Güneş’in sözleşmesini 1 yıllık yapması, önemli oyuncuların sözleşmesinin sonlanması, şu anda kadroda düşünülmeyen kiralık futbolcuların tekrar takıma katılması ve her şeyden önemlisi borç yükünün çok büyük olması Yeşil Beyazlılar’da yeni yönetimi bekleyen konular arasında yer alıyor. Bu konu başlıklarının yanı sıra Timsah Arena’nın da açılacak olması, göreve gelecek yönetim kurulunun pazarlama stratejisine önem vermesi gerektiğini gözler önüne seriyor.
KİRALIKLARIN GÖRÜŞMESİ
Hatırlanacağı gibi Şenol Güneş, birçok kulüpten kendisine teklif geldiğini ve durumunun sezon sonunda belli olacağını açıklamıştı. Güneş’in yanı sıra kiralık oyuncular Fernandao ve Josue’nin de sözleşmeleri sonlanıyor. Timsah maddi darboğazdayken, Fernandao için opsiyonu kullanmak adına 5 milyon dolar ödemek zorunda. Porto’nun oyuncusu olan Josue’nin ise bonservis bedeli şu ana kadar belirlenmiş değil. Bu iki oyuncunun yanı sıra Fernando Belluschi ile Renato Civelli’nin de sözleşmeleri bu sezon sonunda bitiyor.
SÖZLEŞMESİ BİTENLER
Belluschi’nin menajeri Marko Kırdemir, önceki günlerde yaptığı açıklamada Arjantinli oyuncuyu başka bir takıma götüreceğini açıklamış, Başkan Recep Bölükbaşı da Belluschi’nin Bursaspor’da kalmak istediğini belirtmişti. Sezon başında gönderilmek istenen ancak çalışkanlığı ve hırsıyla formayı kapan Renato Civelli’nin de sözleşmesi sona eriyor. Arjantinli oyuncunun kaderi de sezon sonunda çizilecek. Kiralık olarak gönderilen Colin Kazım ile Aydın Karabulut’un da yeni sezon için durumları belirsizliğini koruyor.
 Facebook'ta paylaş
Bu haber 1769 kez okunmuştur.
|