Ulusoy "Gündemimizde seçim yok" |
Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu toplantısı federasyonun Beylerbeyi'ndeki binasınde gerçekleşti. Toplantıda yöneticiler Kemal Kapulluoğlu ve Galip Asal'ın istifaları kabul edilirken, Başkan Haluk Ulsuoy basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Haziran ayında Ankara'da yapılacak olağan mali genel kurula seçim maddesi koyulmasının gündeme gelmediğini söyledi.
Seçimi düşünmediklerini kaydeden Ulusoy, ''Biz zaten söyleyeceğimizi söyledik. Mali genel kurulda eğer üyelerimiz 'Seçim yapalım, seçim istiyoruz'' derse, ona söyleyecek hiç bir şey yok. Onun için, bu toplantıda böyle bir konuşma geçmedi. O gün genel kurulda üyelerimiz seçim isterler mi, istemezler mi, ben buna saygı duyarım'' dedi.
Ulusoy, Ankara'da devam eden mahkemeyle ilgili bir soru üzerine de bu konuda bir şey söylemenin doğru olmadığını, mahkeme sürecini etkilemek istemediğini belirtti. Ulusoy, 25 Nisan'a gün verildiğini, o gün geldiğinde adaletin kararına, Futbol Federasyonu ve kamuoyunun saygı duyacağına inandığını kaydetti.
Ulusoy, Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'ndan istifa eden Kemal Kapulluoğlu ve Galip Asal ile ilgili olarak da, ''Beraber yola çıktığımız iki kişi aramızdan ayrıldı. Bu bizi son derece üzdü. İyi ve kötü günlerde beraber olduk. Kemal kardeşimiz, benim kardeşim. Geçmişte nasıl kardeşimse, bugün de kardeşim. Ayrılma sebeplerini zaten kendisi açıklamıştır. Aramızda en ufak bir sorun olmadığını, 'Gemi Terk edildi, Haluk Ulusoy yalnız bıraktı'' şeklinde basında yazılanların hiç biri doğru değil. Kemal kardeşimin sebepleri var, biz de bunu doğal karşıladık ve iki arkadaşımızın istifasını kabul ettik. Galip bey de kendi işlerinin yoğunluğu nedeniyle ayrıldı. Kemal bey ile Galip beyin ayrılmasının birbiriyle bağlantısı yok'' diye konuştu.
''2010'A KADAR YAYIN İHALESİ YOK'' Ulusoy, ''Naklen yayın ihalesi 2008'de yapılacak mı?'' şeklindeki soru üzerine ''Bu tür haberlerin neden, nasıl çıktığını anlamak mümkün değil'' dedi.
Ulusoy, ''Benim geçmiş dönemimdeki ihale, 2008 yılına kadar yapılmıştı. Daha sonra gelen Levent Bıçakcı yönetimi, rekabet kurulunun da görüşünü alarak, 2 yıl uzatma talebinde bulunduklarını ve bu talebi rekabet kurulunun kabul ettiğini, 2010 yılına kadar bu mukavelenin uzadığını bildirdi. Yönetimlerde devamlılık esastır. Biz bu esasa uyarız. 2010 yılına kadar bir ihalenin söz konusu olmayacağını söylemek durumundayız. 2008'de yeniden ihale olacak diye biz de okuduk, ama buna bir anlam veremedik'' diye konuştu.
''KURULLARA TELKİNDE BULUNMADIM'' Haluk Ulusoy, federasyon bünyesindeki kurullara telkinde bulunup bulunmadığı şeklindeki bir soruya ''Hiçbir kurumun başkanına veya orada görevli kişilere telkinde bulunmadığımızı, bulunmayacağımı, benim çalışma şeklimin bu olmadığını, kurullara saygı gösterilmesi gerektiğini, kurullar seçildiğine göre, kararları onların vermesi gerektiğini her fırsatta söyledim. Bugüne kadar hiç bir şekilde, ''Ulusoy bize telefon açtı, bizi yanına çağırdı, şöylesine bir telkinde bulundu'' diyebilecek kimse yok. Bundan sonra da olmayacaktır. Bu tür haberler kesinlikle yalandır. Benim böyle bir telkinim olmamıştır'' yanıtını verdi.
KAPULLUOĞLU: FIFA’DAN 31. MADDEYLE İLGİLİ UYARI ALDIK
Haluk Ulusoy, FIFA'nın siyasilerin özerk futbola karışmasıyla ilgili yazısı hakkındaki bir soru üzerine, sözü yanındaki Kemal Kapulluoğlu'na vererek, onun yanıtlamasını istedi.
Kapulluoğlu, ''FIFA'dan aldığımız bir yazı var. 2005 yılından beri tüm FIFA ülkeleri gibi bizim mevzuatımız da inceleniyor. Biz de FIFA ülkelerine uymayan maddelerle ilgili bir uyarı aldık. 31. madde, bunun içinde olan maddelerden biridir. Yönetim kurulunda olmamakla birlikte, İnşallah, bundan sonraki aşamalarda ben de FIFA ile birlikte çalışmalara devam edeceğim o konuda'' şeklinde konuştu...
kaynak:ntvspor
 Facebook'ta paylaş
Bu haber 2918 kez okunmuştur.
|