Giden de Gelen de olabilir |
 Transferi kapatmadıklarını vurgulayan Ertuğrul Hoca, "Taraftarımız hiç merak etmesin. Çok iyi çalışıyoruz. Eve döndüğümüzde lige hazır bir Bursaspor izlettireceğiz" dedi.
GİDİŞATTAN MEMNUN Avusturya kampında 6 günü geride bırakan Bursaspor’da Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam talebelerinin çalışma azminden hayli memnun. Dün sabahki antrenmanı ardından basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sağlam, transferi henüz kapatmadıklarını belirterek takımdan giden oyuncular olabileceği gibi gelenlerin de olacağını söyledi.
SİSTEMİ OTURTUYORUZ Kamp sırasında futbolcuları hem fiziksel hem de oyun kurgusu anlamında lige hazırlamaya çalıştıklarını belirten Ertuğrul Hoca şöyle devam etti: "Oyuncularımızın olayı sahiplenmeleri, çalışmalarda göstermiş oldukları istek ve arzu bizi gelecek adına çok umutlandırıyor. Fiziksel olarak kalitelerini yükseltmenin yanı sıra yeni gelen arkadaşlarımızı takımın sistemine uygun hale getirmeye çalışıyoruz."
KEYİF VERECEĞİZ "Bunun yanı sıra amacımız, geçen sezon oluşturduğumuz içeride dışarıda kazanmak için oynayan ve her maçta taraftarlarına keyif veren Bursaspor’u daha keyif veren takım haline getirebilmek. Taraftarımızın beklentisine yanıt vermek için çalışıyoruz. Geçen sezonki performansımızın üzerine çıkmamız gerekiyor. Ligi 6. sırada bitirmiştik. Üstümüzdeki 5 takımdan en az birini altımıza çekmek zorundayız. Tabii bunu yapabilmek kolay değil. Çok çalışıp, fedakarlık yapmak zorundayız."
SORUMLULUK ALACAKLAR "Hem bireysel hem de ekip anlamında geçtiğimiz sezon performansı etkileyen sorunları birer birer ortadan kaldırmak zorundayız. Bu konuları futbolcularımızla sürekli konuşuyoruz. Onlar da artık daha fazla sorumluluk alıp kendilerini iyi analiz edip, daha yüksek performansa ulaşmak zorundalar. Çünkü beklentiler çok büyük. Gidişattan memnunum. Ancak, bir iki sakatımız var. Açıkçası bu durum bizi fazlasıyla üzüyor."
HAVA ŞARTLARI ETKİLEDİ "Tadeu ve Kemal takımla birlikte çalışmalara başladılar. En kısa sürede aramıza katılmaları en büyük dileğimiz. Gökhan Güleç GAK Graz maçında sakatlandı. 2 hafta kadar aramızda olamayacak. Bünyesi kuvvetli, belki biraz daha erken aramıza katılabilir. Hava şartları elverdiği ölçüde hazırlık maçı yapmaya çalıştık. Tabii bu gibi karşılaşmalarda esas amacımız fiziksel anlamdan nerelerden nerelere gelmişiz, sistemimizdeki uygulamayı nasıl yapıyoruz? Hatalarımızı tespit edip bir sonraki karşılaşmada yapılan hataları aza indirgemenin çalışmasını yapacağız."
RAKİBİMİZ CİDDİ "Burası antrenman yeri. Önemli olan eksiklerin, hataların farkına varıp, bunları gidermek. Yarın (bugün) ciddi bir rakiple oynayacağız. Bu karşılaşma bizim için daha sağlıklı sonuçlar verecektir. Şu andaki ortamdan çok memnun. Taraftarımız hiç merak etmesin. Çok iyi çalışıyoruz. Buradan döndüğümüzde de lige hazır bir Bursaspor izlettireceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın."
MİLLİ TAKIM GURURUMUZ Sağlam, Sercan, Eren ve Serdar Aziz’in kampta yer almamasının hatırlatılması üzerine, "Sezon başında yapacağımız fiziksel çalışmalar çok önemli. Ben isterdim ki tüm oyuncularımız burada hazır olsun. Tüm çalışmaları beraber yapalım. Ben her zaman söylüyorum; bizim için Bursaspor ne kadar önemliyse, Milli Takım daha önemli. Milli Takım’a oyuncu vermek bizim için bir gurur. Üç oyuncumuzun orada olması başka bir gurur kaynağı" dedi.
OYUNCULAR BELİRLEYECEK Kadrodaki oyuncu sayısının azaltılıp, azaltılmayacağıyla ilgili soruya ise Ertuğrul Hoca şu yanıtı verdi: "Buradaki oyuncularımızın gösterecekleri performans ve isteklerimize ne kadar cevap verebildikleri önemli. Aramızdan gidebilecek olan oyuncularımız olacağı gibi gelecekte olabilir. Bunu oyuncularımız kendileri belirleyecek. Transferi bitirmedik. Gelişmelere göre oyuncu alabiliriz."
KİRİTA BELİRSİZ Geçirdiği rahatsızlık nedeniyle kampa katılmayan ve Romanya’da tedavi olan Kirita’nın durumunun sıkıntı yarattığını söyleyen Sağlam konuşmasını şöyle tamamladı: "Karaciğerinde bir problemi var ve şuanda hiç antrenman yapamayacak durumda olması, hem kendi açısından hem de bizim açımızdan büyük bir sıkıntı. Halen kendisinden haber bekliyoruz. Karaciğerindeki enzimlerin tekrar eski düzeyine gelip antrenmanlara başlaması zaman alacak. Kirita’nın takıma tam anlamıyla katılabilmesi Ağustos ayının sonunu bulabilir."
Haber kaynak: Olay Gazetesi
 Facebook'ta paylaş
Bu haber 2764 kez okunmuştur.
|