Başkan Körüstan'dan gerginlik açıklaması |
Bursaspor resmi internet sitesinden yayınlanan açıklamada Başkan Körüstan şu sözlere yer verdi; “Kayserispor`la oynadığımız karşılaşma esnasında, protokol tribünü çıkışında meydana gelen ve maalesef içinde bulunmaktan üzüntü duyduğum bu olayın karakterimle kesinlikle bagdaşmadığını belirtmek istiyorum. Ancak kamuoyunun ve özellikle Bursasporlular`ın farkında olmaları gereken bazı hususları da bu vesileyle paylaşmak istiyorum. Kendisini tribün lideri olarak tanımlayan, ancak sadece bugün değil, yıllardan bu yana, çıkarlarına uymayan ve kirli emellerine ulaşmasının önünde bir engel olarak gördüğü başkan ve yöneticilere karşı sürekli olarak tribünleri kışkırtan söz konusu şahıs, kesinlikle bir Bursaspor sevdalısı değil, sadece kendi çıkarları doğrultusunda hareket edip, Bursaspor`u kullanmaya çalışan biridir. Bu şahıs, göreve geldiğimiz ilk günden bu yana sadece maçlarda değil, maç dışında da son derece çirkin ve yakışıksız eylemlerle yönetimimizi hedef almakta, kişisel emellerine ulaşmak maksadıyla Bursaspor`u sportif açıdan da sürekli sabote etmektedir. Kayserispor maçı henüz devam ederken tribünü terkedip, protokol çıkışında beklemesi de bu tuzağı bilerek hazırladığının kanıtıdır. Tekrar ediyorum; hiç bir haklı gerekçe, bu davranışımın mazereti olamaz. Ancak, bir Bursaspor sevdalısı olmadığını camiamızın çok iyi bildiği ve Bursaspor`u kişisel çıkarlarına alet etmekten başka bir emeli olmayan bu şahsın, Büyük Bursaspor camiasını temsil eden bir Başkan`a aleni şekilde hakaret etmesini hiç bir Bursasporlu`nun içine sindirebileceğini düşünmüyorum. Uzunca bir süredir, kulübümüzü ve camiamızı küçük düşürücü davranışlar sergileyen ve gitgide daha da küstahlaşan söz konusu şahısla ilgili, hukuki sürecin başladığını ve Bursaspor`un ilgili kurullarının gereğini yapacağını kamuoyuyla paylaşır, tekrar tekrar üzüntülerimi ifade etmek isterim” Erkan KÖRÜSTAN Bursaspor Kulübü Başkanı
AMIGO SELİM'IN DÜNKÜ AÇIKLAMASI Kayserispor maçı sonrası Bursaspor Kulubü Başkanı Erkan Körüstan'ın saldırısına uğrayan Teksas Lideri Selim Kurtulan, o sözleri iyiniyetle söylediğini belirterek, "Eğer kötü niyetli olsaydım 6-7 kişiyi yanıma alırdım" dedi. Kurtulan, Başkan Körüstan'a, "Eğer Bursaspor'u seviyorlarsa istifa etsinler" çağrısında bulundu.
Kayseri'de stadyum çıkışında Selim Kurtulan’ın Erkan Körüstan’a ’Erkan abi, taraftara laf yetiştireceğine takımın haline bak’ demesi üzerine Erkan Körüstan tekme tokat Selim Kurtulan’a saldırdı. Araya giren polis ve yöneticiler olayın büyümesini engellediler. Olayın ardından konuşan Selim Kurtulan, "Kayseri deplasmanı oluyor. Şeref tribününde başkanın yanında bir tane yönetici var. Koskoca Bursaspor'da iki yönetici deplasmana gidiyor. Kendi yönetim kurulundaki çoğunluk bile onun istifa etmesini istiyor. Başkan seçilmeden önce Bursaspor'un marka değeri vardı. Bursaspor'un ne hale geldiğini bütün Bursa biliyor. Federasyondan önümüzdeki sezonun oynanmamış 13 milyon liralık haklarını avans çekmişler. Başkan kendisi söylüyor. Geldiklerinde 3 milyon kasada para vardı. 10 milyon liraya Batalla'yı sattılar. 26 milyon lira olması lazım. Ancak 35 milyon lira borç olduğu söyleniyor. Bu kadar para nereye gitti" diye konuştu. Üyeler ve taraftarın kongrede hesap isteyeceğini anlatan Kurtulan, "Bursaspor'u düşünüyorlarsa bir an önce istifa etsinler. Bursaspor sahipsiz değildir. Bunlar gitsin de kim gelirse gelsin. Taraftar olarak daha önceden şampiyonluk yaşamış, şampiyonluğa büyük katkısı bulunan yöneticiler de göreve talip. Biz de bu sefer onların arkasında olacağız" şeklinde konuştu.
 Facebook'ta paylaş
Bu haber 2106 kez okunmuştur.
|