Bursaspor yönetimini rahatlatan karar! |
Bursaspor'un 9 Haziran 2009'daki olağan genel kurulun iptaline yönelik verilen karar 7. Hukuk Dairesi'nden döndü.
Yönetimde dün büyük bir rahatlama yaşanırken, davayla ilgili yeni süreç, gerekçeli kararın açıklanmasının ardından şekillenecek.
Bursa'nın gündemini uzun süredir meşkul eden kongre iptal davasıyla ilgili Yargıtay dün Yeşil Beyazlı yönetimi rahatlatan bir karar verdi. 7. Hukuk Dairesi, Bursaspor'un 9 Haziran 2009'daki olağan genel kurulunun iptaliyle ilgili Bursa 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin verdiği kararı bozarak, kayyum tehlikesini ortadan kaldırdı. Bursa 1. Asliye Ceza Mahkemesi, 9 Haziran 2009'da yapılan olağan genel kurulu, bazı üyelerin, üyeliklerinin düşürülmesiyle ilgili açtığı dava sonucunda iptal etmiş, Bursaspor kulübü de davayı Yargıtay'a taşımıştı.
Gerekçeleri açıklanacak
Bursaspor'un Hukuk İşlerinden Sorumlu yöneticisi Öztürk Yazıcı, Yargıtay'ın verdiği karar sonrası adaletin yerini bulduğunu belirterek, “Yönetim olarak ne kadar düzgün bir iş yaptığımız tasdik edildi. Bursaspor Kulübü'nün kayyuma kalmasına yönelik tehlike ortadan kalktı. Yargıtay'ın gerekçeli kararını açıklamasının ardından konunun daha da netleşeceğini söyleyebilirim” dedi. Yargıtay 7. Dairesi'nin gerekçeli kararını, iki hafta içinde Bursa 1. Asliye Hukuk Mahkemesi ile taraflara ulaştıracağı öğrenildi.
ŞİMDİ NE OLACAK? Hukukçular, Yargıtay'ın gerekçeli kararını açıkladıktan sonra davanın sürecinin netleşeceğini belirttiler.
Kayyum tehlikesini ortadan kaldıran Yargıtay'ın dünkü bozma kararının ardından gözler davanın bundan sonraki sürecinin nasıl işleyeceğine çevrildi. Hukukçular, şu bilgileri verdiler: Gerekçeli karar açıklandıktan ve Bursa 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne ulaştıktan sonra, mahkeme yeni bir duruşma günü belirleyip, tarafları çağıracak. Gerekçeli karar iki haftada çıkar. Mahkeme başkanı, duruşmada taraftarlara görüşlerini sorup, bozma kararının gerekçelerine göre davanın sürecini belirler. Dava o gün de bitebilir, devam da edebilir. Gerekçeli karar bu noktada çok önemli. Ancak, mahkemeler, Yargıtay'dan gelen kararlara yüzde 85 uyar. Tabii, davacılar tarafından karar düzeltme isteği de yapılabilir. Eğer, mahkeme, Yargıtay'ın bozma kararına rağmen, iptal isteminde 'ısrar' ederse, bu kez dosya Hukuk Genel Kurulu'na gider. Yani, bu süreç aylar sürecek çok uzun bir döneme de yayılabilir, bir günde de bitebilir.
 Facebook'ta paylaş
Bu haber 2333 kez okunmuştur.
|